Encreuaments

Encreuaments

Encreuaments

Artista: Alba G Corral
28/05/15
La Poderosa (C/ Riereta, 18 2º 08001 Barcelona)
Loop Festival 2015

Ooze presenta Siroi Mura (2014), una obra d’Alba G. Corral representada per l’agència Alpha-ville. Un treball que construeix, mitjançant codi generatiu, imatges digitals de clara tradició pictòrica. La peça consta de dos videos: en el primer la imatge es crea a partir del so, composta per Odil Bright, i en el segon a l’inrevés: el so es modifica bastant-se en la imatge.

L’artista treballa dins l’àmbit del Live Cinema, on el so i el vídeo actuen com complementaris i submergeixen l’espectador al món de les sensacions. La imatge i el so, dos àmbits a vegades molt separats, es fusionen, anant més enllà de la simple interpretació. Siroi Mura és una peça gairebé sinestèsica en el límit entre videoart i els visuals d’entreteniment que demostra com el Live Cinema amplia les possibilitats del videoart i, per tant, de l’art actual.

Sorgeixen, així doncs, noves maneres de consumir cultura que porten a qüestionar el col·leccionisme tal com l’hem entès fins ara. Es pot considerar l’encàrrec d’una peça de vídeo una forma de col·leccionisme? Fins quin punt es pot col·leccionar una obra pensada pel seu gaudi en temps real? Suposa una manera eficaç per al desenvolupament del treball d’un artista? Són dues fòrmules que poden coexistir?

L’objectiu és treure l’obra del seu hàbit natural, presentant-la en un lloc d’arts escèniques, La Poderosa, per observar tots els encreuaments que presenta: imatge i so; pintura i món digital; art i entreteniment; coleccionisme i encàrrec. Un híbrid que deixa entreveure la tendència de l’art actual i quines són les qüestions que presenta.

Fotos: Cristina Inocencio i Mireia Domènech